Strakke strobalenwoning
Strakke strobalenwoning
Strakke strobalenwoning
Strakke strobalenwoning
Strakke strobalenwoning
Strakke strobalenwoning
Strakke strobalenwoning
Strakke strobalenwoning
Strakke strobalenwoning
Strakke strobalenwoning

Strakke strobalenwoning

Dit wordt de eerste strobalenwoning van Vlaanderen die er niet uit ziet als een strobalenwoning.

Op 31/08/2015 zijn de werken eindelijk gestart. Op minder dan 2 weken stond de volledige skeletstructuur recht!

De bouwheer had drie uitdrukkelijke wensen:

De eerste was dat het een strobalenwoning moet zijn. Dit vanuit de overtuiging dat het één van de gezondste manieren is (naar impact op het milieu en recyclage) om een woning te bouwen. Het moest een woning worden “die kan vergaan”. Een woning die, mocht je de natuur er enkele decennia op los laten, (quasi) volledig tot plantenvoedsel kan herleid worden.

De tweede wens was een esthetische wens. “Strobalenwoning” dient geen synoniem te zijn voor “organische vormen”. Het moest een moderne woning met strakke lijnen en veel glas worden.

Ten derde moest er een duidelijke knipoog zijn naar de klassieke nieuwbouwwoningen die in de omgeving als paddestoelen uit de grond schieten. Woningen met één of twee verdiepingen en een puntdak, die resulteren in de welbekende vijfhoekige vorm.

Het betreft hier een houtskelet-constructie, zwevend op verschillende betonnen funderingsokkels. Op deze manier kan de impact op de omgeving, en meer bepaald de ondergrond, gereduceerd worden, en kan het regenwater onder de constructie infiltreren. Het perceel mag dan in een bosrijke omgeving gelegen zijn, het is mijn overtuiging dat het beperken van de verharde (“verzegelde”) oppervlakte overal in Vlaanderen van nut is. Zowel de vloerplaat als de dakplaat worden naar het zuiden en het westen toe uitgevoerd met een grote overkraging. Zo onstaat er enerzijds een looppad/terras aan de interessantste zijden van de woning. Anderzijds wordt de (zomerse) oververhitting tegengegaan. Om niet te vervallen in een puur esthetisch ontwerp, ligt er een grote focus op de duurzame ontwerpregels: Oriëntatie, compact bouwen, low-tech, laag energieverbruik, goede ventilatie, … . Daarenboven is het mijn overtuiging dat een gebouw moet worden ontworpen van binnen naar buiten en niet omgekeerd; Dus niet eerst de gevel ontwerpen en vervolgens proberen om de inrichting zo goed mogelijk af te stemmen op de gevel.

Voor de strobalenwoning is er slechts een beperkt budget voorzien. De bouwheer zal vervolgens ook verschillende aspecten zelf uitvoeren.

 

Trackbacks for this post

 1. free social shares tool
 2. hoverboard
 3. Replica Watches
 4. Details
 5. how do I cure premature ejaculation
 6. cc1
 7. Java Tutorial
 8. Showroom Toyota Tan Cang
 9. surgery rehabilitation
 10. over the counter drugs that get abused sunrise house sunrise house
 11. digital marketing
 12. litecoin marketplace
 13. de quién comprar el bitcoin
 14. Buy Anabolic Steroids online UK
 15. Damir Doma
 16. audiobook subscription amazon
 17. iPhone ricondizionati
 18. jhfn e
 19. laptop repair
 20. copy trading crypto
 21. http://lifecoachingvancouver.com/
 22. Bassetti kissen Shop
 23. garcinia cambogia extract

Comments are now closed for this article.